Strona główna wydziału
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Wydział
Elektrotechniki, Automatyki,
Informatyki i Inżynierii Biomedycznej
PL   EN
Strona główna AGH
2017-06-09
„Podziel się swoją historią” – rusza zbiórka materiałów archiwalnych na 100-lecie AGH

Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie w ramach obchodów 100-lecia ogłasza zbiórkę materiałów archiwalnych pod hasłem „Podziel się swoją historią”. 

W 2019 roku AGH w Krakowie będzie uroczyście obchodzić stulecie otwarcia. 

W ramach świętowania jubileuszu uczelnia zachęca swoich studentów, absolwentów, byłych i obecnych pracowników oraz wszelkie osoby związane z AGH do stworzenia wspólnego zbioru materiałów archiwalnych. W ramach zbiórki uczelnia poszukuje zdjęć, nagrań filmowych i dźwiękowych czy dokumentów archiwalnych dotyczących historii Akademii Górniczo-Hutniczej.

Archiwalia mogą dotyczyć wydarzeń, studentów, wykładowców oraz przestrzeni i architektury związanych z AGH. Zebrane materiały zostaną wykorzystane przez uczelnię przy okazji obchodów jubileuszu 100-lecia AGH, w Internecie, w środkach masowego przekazu bądź materiałach w formie drukowanej i elektronicznej. 

Materiały analogowe bądź elektroniczne na zewnętrznych nośnikach powinny zostać dostarczone na adres Biura Prasowego AGH, tj. al. A. Mickiewicza 30 w Krakowie, budynek A-0, pokój 324a. Z kolei pod adres: można wysyłać materiały w formie elektronicznej. Zbiórka potrwa do końca 2017 roku. 

Szczegółowe informacje dotyczące zbiórki oraz regulamin wraz z kartą zgłoszenia dostępne są na stronie: 100lat.agh.edu.pl/zbiorka


Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Wydział Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Inżynierii Biomedycznej

al. A. Mickiewicza 30
Pawilon B-1
30-059 Kraków

Strona internetowa Wydziału EAIiIB stosuje pliki cookies (ciasteczka). Są one wymagane do poprawnego jej funkcjonowania.
Dowiedz się więcej na temat naszej polityki prywatności i kliknij ZGADZAM SIĘ, aby niniejsza informacja nie pojawiała się.
Możesz również określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.